Svenska

Highland Cattle föreningen 

Genomförda resor och kommande..

 

Årsmöte i svenska Highland Cattle föreningen lördagen den 25 April

 

Årsmötet, som hölls på Wrågården utanför Falköping, lockade 25 deltagare och kanske var det inte deras highländare, som lockade mest utan att i programmet fanns det en punkt ”bisonsafari”. Efter att ordförande Karl Jorlén hälsat oss välkomna åt vi en mycket god lunch bestående av bisonkött och därefter begav vi oss först ut till den grupp av älgar, som finns på Wrågården. Det naturliga betet för älgar som buskar och sly saknades och som vi fick reda på så mår de inte helt bra utan detta grovfoder. Samma krav på foder alltså som våra egna djur har.

 

Så var det då dags för safarin bland bisonoxar. Upp i en mycket kraftigt byggd vagn med täta väggar upp till midjehöjd och sedan 2 metallräcken ovanpå varandra så åkte vi ut med ”lördagsgodis” till djuren. I hagen gick ett 20-tal kor med kalvar och mycket av det som vi fick reda på var ganska likt vårt eget sätt att föda upp highland på.

 

Efter upplevelsen inne i bisonhagen fick vi gå runt själva och studera deras highländare innan årsmötet. Mycket lugna och fina djur.

 

Tack Anders och Paula för ett väl arrangerat årsmöte på den inbjudande Wrågården!

 

Birgitta Larsson