Svenska Highland Cattle Föreningen

 

Resa till Hudiksvall 25-26 September 2020

 

Vi anlände till Hudiksvall under fredagen och träffades upp utanför Slöjd i Slöjdboden, en hantverksbutik som drivs av lokal hantverkare. Lite shopping och små snack, drev oss vidare på promenad mot havet. Vi fick även se den berömda järnvägstunneln som går rakt igenom hotell Quality Hotel Statt, där vi förövrigt skulle husera under helgen. Efter incheckning på hotellet blev det middag på O’learys, god mat och dryck. Och ett utmärkt tillfälle att prata Highland Cattle och dela med sig av erfarenheter.  

Morgonen därpå tog vi oss norr ut, till Kronans butik och café i Jättendalen. En delikatess butik som främst är känd för sina Cederpepparkakor. Sedan blev det hembesök hos en highlandbesättning i Jättendalen. Vädret var tyvärr inte oss tillmötesgående men vad gör det när man har fina djur att titta på? Juha och Lena, stod som helgens värdpar och bjöd in oss till sitt hem. De bjöd på gemensam lunch. Efter det hade vi tid för lite gemensamt möte med våra medlemmar. Där vi diskuterad förhoppningar på föreningens framtida arbete och förslag om gemensamma resemål och besättningsbesök i framtiden. Vi begav oss sedan tillbaka Hudiksvall och träffades upp på restaurang Old Texas Saloon i Hudiksvall. Vi åt fantastiskt god mat och känslan i restaurangen var verkligen att man togs till Texas i Södra USA.

På föreningens vägnar tackar jag alla deltagare för en trevlig helg och jag vill även tacka Juha och Lena för att ni bjöd in oss till Hudiksvall, ert hem och för att vi fick hälsa på era highland cattle.

 

 

 

Louise Martinsson 2020-10-03
Sekreterare